lauantai 4. helmikuuta 2012

Mummon mehevät Runebergintortut

Mitäpä olisi huominen Runebergin päivä ilman Runebergintorttuja. Eilen innostuin leipomaan ja kaivelin kätköistä mummoni (kohta ei enään niin salaisen) Runebergintorttu-ohjeen :) Tällä ohjeella mummo ruukasi leipoa joka vuosi torttuja ja muistan miten pienenä sitä päivää aina odotti kun tiesi mitä herkkuja oli luvassa. Torttuihin ei kai koskaan ole ehtinyt kyllästyä kun niitä saa vain ja ainoastaan kerran vuodessa :) Ajattelin jakaa teillekkin tämän herkun ohjeen :)
Makoisaa viikonloppua ja Runebergin päivää:)






200g margariinia

2dl sokeria

2 munaa

2dl korppujauhoja

2dl vehnäjauhoja

50g kuorineen jauhettua mantelia

2tl leivinjauhetta

2-3 tippaa karvasmanteliöljyä

1 ½dl sokeritonta omenahilloa


Koristeeksi vadelmahilloa


Kuorrutus

1dl tomusokeria

2-3 tl vettä


Vaahdota margariini ja sokeri ja vatkaa munat joukkoon yksitellen.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sokeri-munavaahtoon.

Lisää lopuksi omenasose ja karvasmanteliöljy varovasti maun mukaan.

Jaa taikina vuokiin.

Tasoita pinta jauhoitetuin käsin ja tee keskelle syvä kolo.

Täytä kolo vadelmahillolla.

Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia.

Valuta jäähtyneisiin torttuihin kuorrutusta rengas vadelmahillon ympärille.

Jos hillo on painunut tortun sisään paistamisen aikana, lisää hilloa.

1 kommentti:

  1. Mitä herkkuja! Nam! Enpä olisi muistanut koko Runebergin päivää, ihmettelin vaan kun joka blogi on täynnä Runebergin torttuja :D

    VastaaPoista