tiistai 13. elokuuta 2013

Vadelmajuustokakku

Nyt tulee vadelmajuustokakun ohje kun sitä edellisessä postauksessa pyydettiin.
En muista mistä olen tämän napannut, mutta se oli alunperin mansikkajuustokakun ohje.
Tämä on just sellanen perus juustokakku jota voi maustaa oman maun mukaan :)
 


Pohja:
n. 200 g keksimurskaa (Digestive)
n. 50-75 g sulatettua voita
 
Täyte:
2 ½ dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
3-4 vadelmasurvosta
5 liivatelehteä
½ dl mehua liivatteiden sulattamiseen
1-2 tl vaniljasokeria
sokeria (maun mukaan)
 
Kiille:
3 dl sokeroitua vadelmasurvosta
4 liivatelehteä
½ dl mehua liivatteiden sulattamiseen
 
Koristeeksi esim. vadelmia ja kermavaahtoa.
 
Painele keksi-rasvaseos kevyesti tasaiseksi kerrokseksi vuoan pohjalle.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen noin 10 minuutiksi.
Vatkaa kermavaahto kuohkeaksi.
Sekoita tuorejuusto, vadelmasurvos, vaniljasokeri ja sokeri keskenään.
Kiehauta ½ dl mehua kattilassa ja liuota liivatteet kuumaan mehuun.
Lisää liivatemehu nauhana vadelmatäytteeseen ja lisää kermavaahto joukkoon.
Kaada seos vuokaan ja anna hyytyä muutama tunti ennen kiilteen tekemistä.
Kakku on parasta kun se on saanut hyytyä yön yli.
 
 


4 kommenttia:

  1. Juustokakut kyllä tekee aina kauppansa meillä ;)
    Eka viikko loman jälkeen töissä ja kyllä melkein kaipais jo piristys kakkua, mut eiköhän tähän arkeen taas totu pikkuhiljaa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin meilläkin :) Juustokakut kelpaa jo paremmin kuin täytekakut. Ei muuta kun piritysjuustokakkua kehiin niin kyllä se siitä sitten :)

      Poista
  2. Oi, että! Aivan ihanan näköinen kakku! Ohje lähti täällä heti taskuun. Kiitos! Ihana blogi. ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Se on just niin herkullista kuin miltä se näyttääkin ;)

      Poista