tiistai 22. marraskuuta 2011

Ruokailuryhmä-suunnitelmia

Ihan kummallinen suunnittelu- ja uudistusvimma iskenyt meikäläiseen. Olen jo pitkään halunnut vaihtaa tumman ruokailuryhmämme johonkin vaaleampaan ja persoonallisempaan ratkaisuun. Se ei vaan ole tähän mennessä saanut kannatusta isännältä. Mutta nyt kun näytin hänelle edellisen jutun erkkerikuvia, oli hänkin sitä mieltä, ettei tuo tumma ryhmä enää tahdo sopia kokonaisuuteen. Silloin kesällä kun saimme olohuoneen sohvapöydän tehtyä, sanoin, että seuraavaksi tehdään samalla kaavalla ruokapöytä, ja nyt vihdoin isäntä näytti asialle vihreää valoa. Alla vielä kuva erkkeristä kokonaisuudessaan. Pöydässä ei sinänsä mitään vikaa ole, se on vain muutaman vuoden vanha, kaunista suomalaista käsityötä, Anttiinaa. Mutta se on liian tumma meille. Meillä on yläkerran aulassa samaa Anttiinaa olevat sohvat, joista myös haluaisin päästä eroon ja aivan samaisesta syystä. Ne olivat jo alun alkaenkin liian isot ja tummat meidän olohuoneeseen. Haaveissa uudet vaaleat sohvat ;) Myynnissä siis ovat molemmat. Ihan alhaalla kuva sohvista.Tässä vielä tekemämme sohvapöytä. Haluaisin ruokapöydäksi isomman samanlaisen. Tosin kannen vanhat laudat eivät taida sopia siihen tarkoitukseen, varsinkin kun tuo pikkuneiti alkaa kohta pöydässä soppaamaan :) Niinpä järkevämpää on kai tehdä kansi laminaatista, vaikkei se aivan sama asia olekaan. Toisaalta voisihan lautojen päälle laittaa vaikka lasin.. Mutta heinäseipäät reunoissa ovat ainakin ehdoton juttu. Pöydän kaveriksi haluan vielä pienen samalla tyylillä tehdyn saarekepöydän ruokapöydän päähän ja 6 vanhaa tuolia. Tuolien ei ole pakko olla kaikkien samanlaisia. Nyt täytyy vaan rueta niitä metsästämään.
Alla kuvat Paradorin kahdesta laminaatista joista olen tilannut mallipalat nähtäväksi. Kätevä paikka muuten tuo Erikoisparketti, josta saa ilmaisia näytteitä.

4 kommenttia:

 1. Ihana sohvapöytä! Itse tekisin ehdottomasti samanlaisen ruokapöydästä kuin se sohvapöytä on.
  Ruokaillessa saa vaikka laitettua vahakangasliinan pöydän pintaa suojaamaan.

  VastaaPoista
 2. Tuo sohvapöytä on kyllä niiiin täydellinen, että! Minäkin haluaisin samanlaisen sohvapöydän, pitäisi vain ensin metsästää heinäseipäitä, niitä ei tunnu mistään löytävän.

  VastaaPoista
 3. vieläkö siulta ruokailuryhmä löytyy? paljonkohan se maksaisi? aivan ihana!!

  VastaaPoista