keskiviikko 14. heinäkuuta 2010

MakkariMakeover

Reissusta palattu monen monta hauskaa hetkeä rikkaampana ja mukana iso kasa ihania uusia juttuja. On se vain hassua kun maalaistollerot lähtee suureen sityyn seikkailemaan.. Täällä kotopuolessa kun on tottunut siihen, että yksi kaista menee tuohon suuntaan ja toinen tähän suuntaan, ja tätsit. Mutta kyllä me vaan selvittiin ja ihan ilman sanomisia! :) Valittiinpa sitten helteiset päivät reissata.. no onneksi autossa oli ilmastointi ja hotellissakin lähes kylmä nukkua. Koko reissun ajan aurinkoi paistoi pilvettömältä taivaalta, mutta kun kaarrettiin kotipihaan, alkoi ukkospilvet kertyä. Eikä aikaakaan kun oli jo täysi myräkkä päällä.. Vettä tuli niin vaakassa, että yläkerran makkarin lattiallekin satoi lammikko vettä, kun Hansu unohti ikkunan auki. Paluu arkeen oli siis karu, kun heti sai tarttua mopin varteen.. :)


Reissusta löysin rekvisiittaa makkarin makeoveria varten ja sain perunalaatikkoyöpöytäni viimeisteltyä. Tässäpä nyt esittelen uudistuneen master makuuhuoneemme. :) Tarkoituksena olisi vielä tehdä sängynpääty vanhasta ovesta, kunhan sopivan sellaisen jostain saan. Ja sen jälkeen penkki sängyn päässä ei enään sovi, joten siihenkin aijon sitten keksiä jotain, mitä lie.. :)


Mutta pääasiaan, eli perunalaatikkoyöpöytiin. Mummolasta hain kaksi vanhaa perunalaatikkoa, jotka maalasin valkoiseksi. Laatikkoihin lisättiin laudat hyllyiksi. Kun isännälle esitin ideani, mitä olin tekemässä, hän oli huolissaan siitä, että kaikki tavarat jää näkyviin, eikä mitään saa piiloon. Siitä keksin tehdä ns. verhot laatikkoon. Halutessaan ne saa alas, mutta noin rullalla ovat todella kiva yksityiskohta ja olivat helppo toteuttaa. Ylimääräinen paneliverho oli juuri sopivan levyinen laatikkoon. Hieman vain pitsiä koristeeksi sekä kiinnitykseen, ja nastoilla kiinni laatikkoon...

Suurin osa tavaroista on reissusta löytynyttä, mm. pöytälamput, ovat Clas Ohlsonilta. Lampun mukana tuli kaksi varjostinta, luonnonvalkoinen ja beige.. Miten kätevää.. Saa vaihdella aina kun alkaa kyllästyttämään. Valkoinen torkkupeitto ja lattialamppu Ikeasta.
Ihanat verhot löysin Ikeasta. Olivat 250cm pitkät, joten lyhennyksessä lähti molemmista noin 25cm pituudesta pois ja jämäpaloista sain syntymään pikkuikkunaan verhon. Taidampa olla hieman kehittynyt, kun sain tehtyä muutakin kun suoraa kappaa! :) Olen aikas tyytyväinen, että sain jämistä tehtyä noin kivan verhon.

Alla vielä fiilistely kollaasit makkarista minun puolelta ja isännän puolelta, sekä kollaasi makeoverista ja reissun pienistä löydöistä.
Nyt lähdetään mökille saunomaan, uimaan ja rillailemaan. Loma jatkuu kesästä nautiskellen! :)


3 kommenttia:

  1. Yöpöydistä tuli hienot! kiva idea :)

    VastaaPoista
  2. Ihana levolliset värit tein makkarissa. Ja todellakin yöpöydät ovat hienot!

    VastaaPoista
  3. Eksyin lueskelemaan, teillä on kaunista!

    VastaaPoista