keskiviikko 30. kesäkuuta 2010

Mukulakivimerioperaatioita

Viime kesän operaationa meillä oli tehdä kivijalan reunukset. Kyllä siinä kärrättiin mukula jos toinenkin! :) Aurinkoisina ja lämpiminä päivinä se oli mukavaakin puuhaa.
Tänä kesänä sama meno on sitten jatkunut...Ensin isäntä puuhasteli kaivon ympärille nätin reunuksen mukuloista ja liuskekivistä... (Koristekaivo kätkee alleen 150 metriä maalämpöputkea. Kaivolla saatiin kätevästi rumat pinnalle tulevat putket piiloon.)
Tällä hetkellä työn alla on nurmialueen ja murskealueen rajaaminen. Jo parinvuoden ajan olen etsinyt ja tutkinut kaikenmaailman reunakivi-vaihtoehtoja, mutta mikään ei ole oikeen miellyttänyt ja hinnat ovat saaneet vain vihaiseksi. Tottahan nupu- ja noppakivet ovat kauniita, mutta hinta on niin suolainen, ettei kyllä viitsi niistä edes haaveilla. Aloimme ideoimaan reunusta liuskekivistä, joita löytyy mielin määrin talomme takaa vanhasta joenuomasta. Uomaa on aikoinaan räjäytetty ja tuloksena on syntynyt kauniita liuskemaisia kiviä.
Aluksi suunnitelmissa oli tehdä liuskekivistä muurimainen reunus, mutta meidän suunnitelmien on aina ollut tapana vaihtua lennossa. :) Kiviä silmiteltiin ja pyöriteltiin ja päädyttiin ratkaisuun, jossa liuskekivet laitetaan pystyyn ja niiden avulla muodostetaan pieni kuja, joka täytetään mukulakivillä. Vaikeasti selitettävissä, mutta ehkäpä kuvat selventävät.
Mukulakiviä jäi viime kesältä vielä vaikka kuinka paljon ja näin ne nyt pääsevät toteuttamaan uutta virkaa. Tykkään, että nyt pihaan saadaan yhdenmukaisuutta ja kivireunus on luonnollinen, ja ainakin minun silmääni se miellyttää kovasti. Hienointa tässä on, että tarvittavat saadaan omalta maalta, eikä operaatio maksa muuta kuin huimasti omaa vaivaa. Mutta me tykätään puuhastella ja aikaahan on näpertää, vaikka ollaankin kaikki-heti tyyppejä. :) Ainoa mikä harmittaa, on se, että nurmialuetta joudutaan fiksailemaan ja tekemään uudelleen, joten menee aikaa ennenkuin se taas vihertää kauniisti. Ja minä kun en malttaisi odottaa...

Mukuloimisiin! ;)

4 kommenttia:

  1. Kyllä olette tehneet pihastanne todella upean. Nuo keksimäsi reunukset ovat tosi hienot!!! On varmasti ollut hiukka hommaa tuossa mukulakivien keräämisessä, mutta on kyllä sen arvoinen.

    VastaaPoista
  2. Onpa hieno piha! Näyttää niin viimeistellyltä noiden kivireunusten kanssa, jotka erottavat tien ja viheralueet. Itse tykkään myös kaikenlaisista kiviviritelmistä, tuovat mukavaa vaihtelua kaiken vihreyden keskelle. Ja nurmikkohan lähtee nopeasti kasvamaan näillä keleillä, kunhan vaan holvaatte sinne vettä loputtomasti.

    VastaaPoista
  3. Ihana blogi muutenkin!lLiityin lukijaksi!:)

    VastaaPoista